fredag

Små ekspres-brød

Små ekspres-brød er af den slags brød, som er lagt og bagt, næsten samtidig med at kaffen laves.
Det er en bagepulverdej, hvorfor brødene må spises samme dag, de er bagt og helst lune, da brødene hurtigt bliver kedelige.


Opskriften er en Hüttemeir opskrift fra sidst i 50erne og der bliver 8 små brød af portionen.

SMÅ EKSPRES-BRØD

200 g mel
2 strøgne tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
2-3 spsk. mgr.
1 - 11/4 dl sur fløde

Det hele blandes hurtigt sammen, mælken skal være kold og dejen må gerne virke lidt blød. Hurtigt rulles dejen til en tyk pølse, der bankes lidt firkantet. Med en skarp kniv skæres pølsen ud til 8 små 'klodser', som sættes på en smurt plade (plade med bagepapir). Pensles ikke, men bager  ved 225 - 250 grader i 8 - 10 minutter.
Brødene deles igennem på tværs og smøres med kold smør.

Servér de små ekspres-brød til en kop kaffe eller te, evt. med en bid ost eller pålæg på.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.