Gartnerens lørdagsgryde, - endnu en rigtig god snurreret, lanceret sidst i 50erne. Fremstillet af kalvekød, tilsat vintergrøntsager og kartofler. Vær opmærksom på, at kartoflerne er af en sort, der ikke koger ud.
I det hele taget var slutningen af 50erne og udpræget 60erne en tid, hvor mange gryderetter kom til verden. De krævede ikke husmoderen i køkkenet flere timer hver dag, men passede sig selv, når først de var gjort klar og sat over ilden.
Opskriften er til 4 personer
GARTNERENS LØRDAGSGRYDE
4 skiver skært kalvekød
smør eller mgr.
små løg
2 porrer
3 gulerødder
4 rå kartofler (en sort der ikke koger ud)
1/4 liter fløde
salt
peber
Kødet skæres i fingertykke strimler, brunes i fedtstof, tilsættes krydderier, hele små løg, porrer i skiver, kartofler i skiver og tilsidst hældes fløden over. Lad retten simre til kødet og grøntsagerne er mørt. Smag gryden til.
Servér gartnerens lørdagsgryde med grønne bønner eller stuvet spidskål over, drysset med klippet persille.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.