tirsdag

Legeret Suppe

Legeret suppe tilsat asparges, blomkål, grønærter eller champignon spises med et godt stykke brød til. Opskriften er at finde i den gamle kogebog anno 1932 fra min mormors køkken.

Det skader ikke, at sætte nogle kødboller på som fyld, hvilket vil gøre den mere mættende. Uden kødboller er suppen dejlig, nydt godt varm på en kold og kødløs dag. Lavet på røget suppe, er det godt med kørvel og grønærter i.

Opskriften er til 4 personer



LEGERET SUPPE

2 liter suppe (kødsuppe eller sparesuppe af bouillon)
60 g mgr.
80 g hvedemel
2 æg

Margarine og mel opbages og spædes med suppen, lidt efter lidt. Legeres med æggeblommerne på denne måde : Æggeblommerne piskes hvide i en terrin. Lidt af den varme suppe kommes i og røres hurtigt rundt. Mere tilsættes, som atter omrøres og tilsidst hældes resten af suppen i, idet der pisket kraftigt med et piskeris til suppen når kogepunktet. Den må ikke koge, da blommerne i så fald vil skille.

Servér legeret suppe med asparges, blomkål, grønrter eller champignons i.

Noget om Mad

1 kommentar:

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.