lørdag

Makaroniomelet med kompot

Makaroniomelet med kompot eller syltetøj kan spises dels som hovedret, dels som dessert. Forskellig slags kompot af bl.a. svedske, æble, pabarber kan anvendes, ligesom syltetøj er anvendelig i denne skønne, gamle makaroniomelet med kompot.

Igen én af disse meget gamle opskrifter, hvor mål og vægt ikke altid er angivet præcis, hvis de da er angivet. Så vi må sjusse os frem.


MAKARONIOMELET MED KOMPOT

1 kop mel
mgr.
mælk
3-4 æg (æggeblommer + stiftpisket æggehvide)
salt
sukker efter behag
revet citronskal efter behag
hakkede mandler efter behag
16-20 kvint kogt makaroni (1 kvint Kvt. = 5 g)

Start med at koge makaronien efter anvisning på pakken og dryp den godt af i en sigte.
Lav en tyk hvid afbagning af mgr., mel og mælk. Sval den lidt af og tilsæt æggeneblommerne, et ad gangen, sammen med lidt salt, sukker og hakkede mandler. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
Læg et godt lag kompot i bunden af en smurt form eller ovnfast skål, så et lag makaroni og tilsidst afbagningen.
Sæt omeletten i ovnen ved 180-200 grader i  en time.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.