Sellerisauppe, legeret med æggeblommer eller fløde er en dejlig vintersuppe, når det er koldt derude. Det er en mættende pureret suppe, - god både med og uden kødboller. Lidt tørristet bacon henover skader heller ikke suppen.
Opskriften er fra min mormors køkken og beregnet til 4 personer.
SELLERISUPPE
3 knoldsellerier
2 liter vand
50 g mgr.
50 g mel
Sellerierne skrælles, skæres i stykker og koges møre i vand. en af sellerierne skæres i mindre terninger og gemmes til anretningen af suppen. De øvrige passeres gennem en sigte (blendes).
Margarine og mel afbages og spædes med lidt af suppen, tilsættes pureen under hurtig omrøring. Spædes derefter med resten af suppen og får et opkog. Lidt salt og sukker tilsættes, selleriterningerne kommes på suppen.
Der kan legeres med et par æggeblommer eller en kop fløde. Det gør suppen fyldig og cremet og mere mættende.
Servér sellerisuppe, evt. med lidt kørvel strøet hen over og med ristet brød til.
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.