Magaronipie er sådan er ret, der egner sig, når man står med en rest fra oksestegen og en portion god brun sauce til.
Til denne meget gamle makaronipie, lægger vi ud med, at bage en tyk bechamaelsauce (hvid opbagt sauce) op af mgr., mel og mælk.
Fyldet i pien udgøres af hachis, som er en rest stegt oksesteg, kørt gennem kødmaskinen og vendt i en rest brun sauce, gerne smagt til med sherry, som dog også kan undlades, hvis ikke man bryder sig om smagen.
Lidt af saucen kan gemmes og spises til pien.
Hachis kan erstattes med en rigtig god gammeldags millionbøf.
MAKARONIPIE
1 kop mel
mgr.
mælk
3-4 æg
salt
16-20 kvint kogt makaroni (1 kvint Kvt. = 5 g)
Lav en tyk hvid afbagning af mgr., mel og mælk. Sval den lidt af og tilsæt æggene, et ad gangen, sammen med lidt salt.
Kog makaronien efter anvisning på pakken.
Smør en form eller en ovnfast skål med mgr. Fyld godt halvt op med hachis og hæld den godt afdryppede makaroni ovenpå. Herefter afbagningen. Drys med rasp og læg et par smørklatter ovenpå.
Bag pien i ovnen ved 180-200 grader 1 time.
VELBEKOMME
Server makaronipie med resten af saucen.
NOGET OM MAD
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.