Det er ikke nogen billig ret, så retten er fin som weekend-mad eller, når der komme fremmede.
Da det er en snurregryde, som passer sig selv, frasét forarbejdet, er retten god som gæstemad.
DOKTORENS MANDEGRYDE
3/4 kg skært okseinderlår
baconfedt
tomatpuré
4 store løg
1 fed hvidløg
3 gulerødder
salt
250 g kantareller
1 glas rødvin
3 dl bouillon
hvidløg
paprika
merian
Kødet skæres i små stykker på størrelse med medaljoner, de bankes og brunes i det varme baconfedt sammen med løgene, der er skåret i skiver. Evt. sener fra kødet koges af til bouillon, der senere hældes over kødet.
Gulerødderne renses, skæres i skiver, tilsættes sammen med tomatpuré, salt, peber, hvidløg, paprika og merian. Rødvin og bouillon hældes ved og det hele snurres mørt i ca. 1 1/2 - 2 timer. Lidt før kødet er mørt, tilsættes de rensede kantareller og gryden smages til.
Servér doktorens mandegryde med 250 g spaghetti, der er kogt i rigeligt vand i 12 minutter, dryppet godt af og overdrysset med reven ost. Ekstra tomatketchup og gode krydderier gives til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.