onsdag

Kartoffelgratin

Kartoffelgratin fra 30ene, serveret med tomatsauce eller stuvet spinat er en dejlig vinterret og rigtig god med en skål grøn og vinterlig salat til.


KARTOFFELGRATIN

250 g mosede kartofler
lidt revet løg
75 g smør eller mgr.
75 g mel
4 æg (æggeblommer + stiftpisket æggehvide)
1/2 liter mælk
salt
et lille nip sukker

Smør og mel bages sammen og spædes med mælken.  Når massen er kølet lidt af, røres æggeblommerne, salt og sukker nippet i.  De mosede kartofler, tilsat lidt revet løg (kan udelades) røres i og tilsidst vendes de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Hæld det hele i en godt smurt og raspet form.
Bages ved  200 grader i 1 time.

Servér kartoffelgratin med tomatsauce eller stuvet spinat til sammen med en skål grøn salat.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.