Gylden abrikosrand, serveret med råcreme, flødeskum eller vanilieis er en gammeldags og rigtig dejlig dessert. De mange, som syntes at gelérand er noget blævrende og væmmes ved at spise den, burde i det mindste smage på den, da sådan en rand er både let og smager dejligt.
Opskriften er til 4 - 5 personer
GYLDEN ABRIKOSRAND
25 fine, lyse abrikoser
6 dl vand
sukker efter smag
revet skal af 1 citron
1/2 liter abrikosvand
8 - 9 blade husblas
Abrikoserne lægges i blød i lunkent vand, tilsat 1 spsk. sukker i et døgn. Derefter klippes abrikoserne i fine strimler. Er det en fin sort behøver de slet ikke at koge. Abrikosvandet måles, 1/2 liter skal bruges. Tilsæt husblassen, der er knuget op af vand. Når den er smeltet i abrikosvandet, tilsættes reven citronskal og sukker efter smag. De klippede abrikosstrimler blandes i gelésaften, når denne begynder at jævne og kan holde abrikoserne oppe.
Det hele hældes i randform, der er skyllet og drysset med sukker. Randen stilles koldt til næste dag, vendes ud og serveres med flødeskum, vanilieis eller råcreme.
Noget om Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.