Bretagne lammekoteletter , serveret med ferskenbechamel og grønne bønner er en smule omstændeligt at gå til, men så rigeligt umagen værd til denne spændende ret. De dejlige Bretegne lammekoteletter kan tilberedes enten grillstegt eller de kan steges på panden. Begge dele gør dem lækre.
Opskriften er lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1958 og er beregnet til 4 personer.
BRETAGNE LAMMEKOTELETTER
6 store lammekoteletter eller 8 - 10 mindre, alt efter størrelse
salt
peber
paprika
olie
mynte
persille
halve henkogte ferskner eller abrikoser, fyldt med bechamelsauce
Koteletterne pudses af, bankes og pensles med olie, inden de lægges på en grillrist. Ved siden af kødet anbringes de henkogte, afdryppede ferskner eller abrikoser, fyldt med bechamelsauce, medens resten serveres til retten.
Kød og ferskner sættes i ovnen, helst under en grill, ellers kan retten steges på en pande og så må frugterne med saucen i lunes i ovnen.
Koteletterne steges under grill i 5 minutter eller på stegepanden i 8 minutter. Krydres efter bruningen.
BECHAMELSAUCE
4 dl fløde
2 spsk. smør
meljævning
salt
sennep
3 æggeblommer
bearnaisseessens eller mintsauce
Pisk fløde, smør og meljævning og lad det koge igennem. Krydr med sennep, salt, paprika og bearnaiseessens eller mintsauce. Saucen skal være ret tyk og tilsidst legeres med æggeblommerne, der røres seje med salt og hældes i den næsten kogende sauce, der atter varmes til kog. Pisk hele tiden.
Servér Bretagne lammekoteletter med grønne bønner og resten af bechamelsaucen til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.