fredag

Ananas Kotelet

Ananas kotelet i fad som gæstemad, er en dejlig og rimelig hurtig ret, når der ventes gæster. Ananas kotelet i fad kan tilberedes om morgenen og blot sættes i ovnen 25 minutter før gæsterne kommer.

Retten blev lanceret af Kirsten Hüttemeier i slutningen af 50erne og er beregnet til 4 personer. Bliver selskabet større, kan der jo ganges op og arrangeres i flere mindre eller større ildfaste fade.


ANANAS KOTELET

8 tyndtskårne koteletter
125 g lyst puddersukker
1 1/2 dl ananassaft
2 tsk.sennep
salt
1 ds. ananas i små stykker
smørklatter

Sukker, sennep og ananassaft røres til en sauce, der smøres ud over koteletterne, som er lagt i et ildfast fad. Salt smørklatter og ananas lægges over.
Fadet, der nu er parat sættes i ovnen ved 200-225 grader i 25 minutter. De sidste 10 minutter lægges et stykke aluminiumsfolie over.

Ananas kotelet serveres med franske kartofler, grøntsager, bønner eller ærter. Skal det være lidt festligt, sættes en cocktailpind med en vindrue i ananasstykkerne.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.