søndag

Kongesalaten

Kongesalaten, evt. til søndagens frokostbord, kan man altid lave i en fart, såfremt krabber og asparges på dåse samt æbler og æg er i huset. Og så er Kongesalaten virkelig hjemme, skulle man ligge inde med en rest kogt fisk i køleskabet.  En rigtig fin lille frokostret, serveret med lune flütes til.

Opskriften er fra 1958 og beregnet til 6 personer.


KONGESALATEN

1 ds. krabber
1 ds. asparges
evt. en rest kogt fisk
2 æbler
hjemmerørt mayonnaise, smagt til med karry, citron eller vinaigre

mayonnaise af
2 æggeblommer
4-5 dl olie
karry, citron eller vinaigre
salt

Læg krabbekødet, evt. en rest kogt rødspætte- eller torskefilet sammen med de godt afdryppede asparges i et serveringsfad. Riv æblerne over og dæk det hele med mayonnaisen.
Pynt med salatstrimler, rå champignonskiver og tomatsnitter.

Servér kongesalaten med lune, sprøde flütes til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.