Kongesalaten, evt. til søndagens frokostbord, kan man altid lave i en fart, såfremt krabber og asparges på dåse samt æbler og æg er i huset. Og så er Kongesalaten virkelig hjemme, skulle man ligge inde med en rest kogt fisk i køleskabet. En rigtig fin lille frokostret, serveret med lune flütes til.
Opskriften er fra 1958 og beregnet til 6 personer.
KONGESALATEN
1 ds. krabber
1 ds. asparges
evt. en rest kogt fisk
2 æbler
hjemmerørt mayonnaise, smagt til med karry, citron eller vinaigre
mayonnaise af
2 æggeblommer
4-5 dl olie
karry, citron eller vinaigre
salt
Læg krabbekødet, evt. en rest kogt rødspætte- eller torskefilet sammen med de godt afdryppede asparges i et serveringsfad. Riv æblerne over og dæk det hele med mayonnaisen.
Pynt med salatstrimler, rå champignonskiver og tomatsnitter.
Servér kongesalaten med lune, sprøde flütes til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.