fredag

Kanelstænger fra år 1700

Kanelstænger fra år 1700, kan man roligt gå igang med at lave, thi oversættelse fra kvint og lod er gjort og opskriften fra en ældgammel kogebog er gennemprøvet. Til kanelstænger fra år 1700, hører en rigtig glad kop kaffe eller te.


KANELSTÆNGER FRA ÅR 1700

1 æggeblomme
150 g melis (sukker)
1 3/4 dl fløde
3/4 dl smeltet smør
1 strøget tsk. hjortetaksalt
275 g mel

pynt
æggehvide
kanel
sukker

Æggeblommen røres med sukker, fløden og det smeltede, men afkølede smør tilsættes og tilsidst røres mel, iblandet hjortetaksalt i. Dejen æltes sammen, evt. med ekstra mel. Hviler på et koldt sted, rulles ud og afstikkes til stænger 1 1/2 cm brede og 6-7 cm lange. Pensles med æggehvide og drysses med kanel og sukker.
Bages ved jævn varme, 225 grader i 4-5 minutter.

Det er nu, vi over en glad kop kaffe med kanelstænger fra år 1700, kan fundere over livet i nuet og det, der engang var.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.