mandag

Kold kylling til fire

Kold kylling til fire er både nemt og dejligt, når der kommer gæster til frokost. Pointen er, at kyllingen eller kyllingerne, alt efter hvor mange der bliver, kan koges dagen i forvejen. Anretning af kold kylling til fire består så blot i at partere kyllingen, arrangere tilbehøret omkring kyllingen lige før gæsterne dukker op.

Kirsten Hüttemeier lancerede opskriften sidst i 50erne.


KOLD KYLLING TIL FIRE

1 stor kylling
tomatskiver
lange, hvide asparges (udenfor sæsonen fra glas)
halve henkogte pærer eller friske kogte pærer (ferskner fra dåse er også ok)
mayonnaise krydret med vinaigre
klippet persille

Steg en stor kylling pr. 4 personer og køl den helt af i køleskabet. Partér kyllingen i fire, reelle dele og læg kyllingestykkerne ned ad midten på et fad. Læg rækker af tomatskiver langs den ene side af stykkerne, medens der på den anden side lægges halve henkogte pærer, frisk kogte pærer eller henkogte ferskner. En stor klat veltilsmagt mayonnaise anbringes på hver og der klippes persille over. Tykke hvide asparges anbringes på kyllingestykkerne.

Server kold kylling til 4 med grøn salat, bestående af asparges og tynde skiver champignon.
En skål ristede brødsnitter er fint til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.