En herremiddag kan være en rigtig gammeldags oksesteg, hvad enten der vælges et stykke højreb, tyndsteg eller mørbradsteg med krølfedt. Men ligegyldig hvilket stykke der vælges til en herremiddag, skal kødet behandles rigtigt for ikke at blive tørt.
Oksekød skal gerne være lidt rødt indeni, helst steges i ovnen og undervejs dryppes med øl, gerne porter eller pilsner.
Stegetiden for 1 kg oksekød er 40-45 minutter. Er kødet fedtfattigt, kan der med fordel pensles med olie.
Stegen skæres på tværs af kødfibrene, der serveres skysauce eller persillesmør til. Smør rørt med sennep, knust hvidløg og nymalet peber er også godt.
Server gerne en herremiddag med en stor skål grøn salat og pommes frites til. Et krus skummende øl fuldender måltidet.
Mormors Juleopskrifter
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.