torsdag

Krydret Bederyg

Krydret bederyg, serveret med backed beans, franske kartofler og grøn salat er en god gæstemiddag, som rimeligt passer sig selv i ovnen, medens resten gøres klar. Bedekød er fårekød, hvis nogen er i tvivl om krydret bederyg er noget, man vil give sig i kast med. Ikke alle mennesker kan forventes, at syntes om fårekød.

Opskriften er Kirsten Hüttemeiers fra 1958 og den er beregnet til 4 personer.


KRYDRET BEDERYG

1 kg bederyg
hele nelliker
salt
peber
mynte
evt. et par fed hvidløg
vand
lidt eddike

ds. backed beans

Fedtlaget ridses som på en flæskesteg, gnides med salt og peber og hele nelliker. Enkelte fed hvidløg stikkes ned hist og her. Stegen brunes i ovnen, dryppes med kogende vand evt. tilsat lidt tørret mynte. Steger i 1 1/4 time til ryggen er mør. Tag kødet op og hold det varmt. Tilsæt skyen, smør, fløde og lidt eddike samt mere mynte og jævn sauen let med meljævning eller smørbolle.

Opvarm bønnerne, der svømmer i tomatsauce, servér disse sammen med franske kartofler og en skål salat til krydret bederyg.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.