lørdag

Stegt Kalvebov

Stegt kalvebov, serveret med hvide og- eller brunenede kartofler er en rigtig dejlig, kraftig høstret, som nok kan samle madglade mennesker om bordet. I tilberedningen af stegt kalvebov, er opskriften her (fra 1936) beregnet på tilberedning i en kombination af komfur og høkasse. Vi nøjes nu med komfuret og lægger til stegetiden.


I opskriften er angivet 3 kg kalvebov (inclusive skank og ben). Køb et passende reelt stykke uden dette hos slagteren.

STEGT KALVEBOV

1 stykke kalvebov til 4 personer
fersk eller røget spæk
1 bdt. persille
50 g smør
2 str. tsk. salt
1/2 stre. tsk. ingefær

Læg spækstrimler og aftørret persille, tillige med 25 g smør ind i den opskårne bov. Rul kødet fast sammen og bind med bomuldsgarn som til en rullepølse.
Brun kødet i en stegegryde, hæld 3-4 dl vand ved samt tilsæt salt. Lad kødet simre under låg 2-21/2 time til kødet er mørt og tag det op. Jævn skyen med lidt meljævning og kom lidt kulør på.

Servér Stegt kalvebov, skåret i smukke skiver, med sauce, hvide og evt. brune kartofler, foruden årstidens grøntsager eller en råsalat.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.