Fars fyldt med æg, opskriften er fra sidst i 50erne og endnu et eksempel på, hvordan fars kunne og kan varieres i det uendelige. Det smager godt og så ser fars fyldt med æg morsomt ud, når det skæres for.
Opskriften er beregnet til 4 personer
FARS FYLDT MED ÆG
400 g hakket fars af halvt okse- og halvt svinekød
1/2 dl rasp
2 kogte kartofler
4 dl kogt mælk eller apollinaris
2 spsk. finthakket, brunet løg
salt
peber
3 hårdkogte æg
fedtstof til bruning
kogende vand eller bouillon
Kartoflerne moses grundigt og blandes i det hakkede kød sammen med rasp, løg,krydderier og den hvide sodavand. Form farsen som en tyk rulle, læg først halvdelen af farsen ud på et melet bræt, læg så de hårdkogte æg i farsen på langs og dæk til med resten af kødet. Brunes i ovn eller i mgr. i gryden, steger med kogende bouillon eller dryppes hermed.
Steger i gryde ca. 1 times tid eller i ovn 1 1/4 time. Stegetiden afhænger af hvor tyk en rulle farsen er formet til.
Skyen jævnes og smages til med tomatketchup.
Servér fars fyldt med æg med brasede kartofler eller stegte, kogte kartoffelskiver eller spinat.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.