lørdag

Baronens-Luksuslaks

Baronens-luksuslaks, en meget lækker anretning, er i vor tid overkommelig i pris, da laks faktisk i vore dage er at finde blandt de billigste fisk. Dengang Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne lancerede baronens-luksuslaks, var laks en dyr spise.


BARONENS-LUKSUSLAKS

2 store, fine skiver ferskrøget laks
500 g fin spinat
salt
2 æg, spejlet i vand
citronryttere
dild

Spinaten renses, dampes hel i få minutter og under låg. Hakkes herefter groft og tilsættes salt.
Æggene spejles på en pande i vand. Det vil sige, når vandet koger, slås æggene i og de spejles som sædvanligt i få minutter. Herved bliver de ligesom pocherede.

Servér baronens-luksuslaks anrettet på et fad med spinat og lakseskiver ved siden af hinanden. Æggene anbringes på spinaten og laksen pyntes med dild. Citronsnitter lægges ved.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.