Baronens-luksuslaks, en meget lækker anretning, er i vor tid overkommelig i pris, da laks faktisk i vore dage er at finde blandt de billigste fisk. Dengang Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne lancerede baronens-luksuslaks, var laks en dyr spise.
BARONENS-LUKSUSLAKS
2 store, fine skiver ferskrøget laks
500 g fin spinat
salt
2 æg, spejlet i vand
citronryttere
dild
Spinaten renses, dampes hel i få minutter og under låg. Hakkes herefter groft og tilsættes salt.
Æggene spejles på en pande i vand. Det vil sige, når vandet koger, slås æggene i og de spejles som sædvanligt i få minutter. Herved bliver de ligesom pocherede.
Servér baronens-luksuslaks anrettet på et fad med spinat og lakseskiver ved siden af hinanden. Æggene anbringes på spinaten og laksen pyntes med dild. Citronsnitter lægges ved.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.