Kastanjesuppe med smag af madeira eller sherry, er aktuel i øjeblikket, hvor kastanjesæsonen ganske vist synger på sidste vers, men så fås jo udenlandske kastanjer i butikkerne. Kastanjesuppe serveres med brødcroutons til.
Opskriften er fra 1936 og beregnet til 12 personer. Den kan naturligvis reduceres efter antal spisende.
KASTANJESUPPE
1 1/2 kg kastanjer
4 liter kalvekødsuppe
100 g smør
50 g mel
madeira eller sherry
salt
peber
Kastanjerne gives et snit i den spidse ende og koges ca. 5 minutter til skal og hinde let kan fjernes. De afskallede kastanjer koges møre i halvdelen af suppen. Nogle af de pæneste tages fra og glasseres. Det vil sige, de vendes på panden i smeltet sukker, tilsat lidt smør. Resten af kastanjerne gnides gennem en purésigte.
Smør og mel bages af og puréen tilsættes. Spæd med suppen. Om nødvendigt farves den færdige suppe med lidt kulør og smages til med salt, peber og vinen.
Servér kastanjesuppe i terrin med de glasserede kastanjer lagt i, samt brødcroutons til.
Mormors Juleopskrifter
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.