tirsdag

Romkanelsnegle

Romkanelsnegle til en glad kop kaffe eller te er rigtig gode og når man nu er igang med bagningen alligevel, kan man jo bage dobbelt af disse gamle, fine romkanelsnegle, som iøvrigt kan fryses.

Der bliver 20-24 snegle af 1 portion.


ROMKANELSNEGLE

75 g mgr.
1 1/2 dl mælk
50 g gær
1 spsk. sukker
1 knsp. salt
ca. 250 g mel

fyld
125 g mgr.
125 g sukker
1 spsk. kanel
50 g rosiner

glasur
100 g flormelis
vand
lidt rom eller romessens

Smelt mgr., tilsæt mælken og varm det til håndvarmt. Rør gæren ud i den lune mælk og tilsæt sukker, salt og mel. Ælt til dejen har en passende konsistens. Lad dejen hæve 30 minutter og rul den ud til en aflang plade. Rør fyldet sammen og fordel det over pladen. Drys rosinerne på og rul dejen sammen som en roulade. Skær den i ca. 1 1/2 cm skiver og læg skiverne på bagepapir på en plade. Lad efterhæve i 15 minutter.
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter. Køl sneglene af og fordel glasuren over dem.

Uden glasur kan sneglene fryses.

Romsnegle er vidunderlige til en kop kaffe, så sæt bare rigeligt på bordet. De skal nok blive spist.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.