onsdag

Koldt kød med ris og mayonnaisesauce

Koldt kød med ris og mayonnaisesauce er en velsmagende kombination af varmt og koldt, komponeret af Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne. Til koldt kød med ris og mayonnaisesauce er stegt eller kogt okse- eller kalvekød at foretrække. Her er faktisk en god mulighed for at få brugt en rest steg eller et stykke kogt kød på andendagen. Blot skal stykket kunne skæres i pæne skiver.


KOLDT KØD MED RIS OG MAYONNAISESAUCE

skiver af koldt okse- eller kalvekød
1 portion kogte, løse ris
kogte grøntsager

mayonnaisesauce
200 g mayonnaise
3 spsk. tomatketchup
karry
lidt revet løg

Mayonnaisen smages til med ketchup og evt. lidt fløde, da saucen ikke må være for tyk. Karry og det revne løg iblandes og saucen fordelen over kødskiverne. Pyntes med kolde grøntsager.

Servér koldt kogt kød med ris og mayonnaisesauce, anrettet smukt på fad.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.