Bøf á la mode, serveret med en skøn hjemmelavet kartoffelmos til er god gammeldags slowfood, som matcher den kolde årstid, vi bevæger os ind i nu. Bøf á la mode skal ifølge denne opskrift fra 1936, tilberedes, dels på komfur og dels i høkasse, men da de færreste er i besiddelse af en sådan, vender vi os mod komfuret og forlænger simretiden her på.
BØF Á LA MODE
1 1/2 kg okseinderlår eller klump
2 skiver fersk spæk
2 str. tsk. salt
1/2 str. tsk. peber
1/2 str. tsk. allehånde
1 revet løg
1 spsk. mel
50 g smør eller fedt
kulør
2 gulerødder
2 løg
1á 2 spsk. mel
Bank kødet på alle sider med kødhammeren, aftør det med et opvredet rent klæde og spæk kødet med ret tykke spækstrimler, som er vendt i en blanding af krydderier og det revne løg. Strimlerne stikkes dybt ned i kødet ved hjælp af en spids kniv. Resten af krydderierne blandes med 1 spsk. mel og drysses på kødet.
Smør eller fedt brunes i gryden og kødet brunes på alle sider. Hæld vand ved kødet (3-4 dl), tilsæt kulørde hele pillede løg og de rensede, flækkede gulerødder lægges ved.
Retten simrer under låg i 2-21/4 time til kødet er mørt. Tag kødet op, si skyen og jævn den ganske let med meljævning.
Ved anretningen lægges lidt af saucen over kødet, hvoraf noget af det er skivet.
Servér bøf á la mode med sauce, kartoffelmos og en god gelé til
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.