tirsdag

Rejer i Portvinsgelé

Rejer i portvinsgelé er en gammel og velsmagende sag på en lækker forret, der serveres med Grissini, italienske stænger, og en velrørt mayonnaise, smagt til med karry. Rejerne til rejer i portvinsgelé kan være friske rejer, men også så udmærket rejer fra dåse.

Opskriften er til 4 personer


REJER I PORTVINGELÉ

350-400 g friske- eller rejer fra dåse
3 dl suppe
2 dl portvin
paprika
8 blade husblas
salatblade
citronsnitter til pynt

Suppe og portvin lunes, smages til og heri smeltes den udblødte husblas. Rejerne fordeles i 4 små, runde skåle eller forme, der er skyllet med koldt vand, Suppen hældes over og rejeformene stilles koldt. Vendes ud på salatblade, når geleen er velstivnet.

Servér rejer i portvin pyntet med citronsnitter, en velrørt mayonnaise med karry og Grissini til.

Der kan komme rigtig mange rare sager i gelé. Husk blot, at hvad enten geleén laves af bouillon, suppe, portvin eller andet . . . .  der anvendes altid 8 blade husblas til 1/2 liter væske.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.