Torsk á la Preben Mahrt, er en rigtig dejlig fiskeret, filmhelten bl.a. mange retter kokkererede med i sit køkken, som ingen dog på tidspunktet fik lov at betræde. Torsk á la Preben Mahrt serveres med et glas rhinskvin til, lige i skuespillerens ånd.
De fleste op i årene, der ser gamle danske film på TV, erindrer sig nok om Preben Mahrt, der medvirker i en ganske pæn del af disse, hedengangne reklamer for Brylcreme og ikke mindst i rollen som manufakturhandler Albert Arnesen i Matador.
TORSK Á LA PREBEN MAHRT
1 torsk
kogte kartofler i skiver
løg i ringe
salt
peberkorn
lauerbærblade
smørklatter
Kog torsken og pil kødet fra benene i store flader. Smør et ildfast fad og læg skiftevis lag af torsk, kartofler og løg i fadet. Hvert lag drysses med salt, peberkorn, lauerbærblade og smørklatter. Der fortsættes med at lægge lag på lag, alt efter hvor mange personer, der skal spise. Fyld rhinskvin i fadet til det når overkanten og sæt fadet i en skoldhed ovn i ca. 20 minutter.
Servér torsk á la Preben Mahrt med et godt glas rhinskvin til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.