Hilsen fra Minnesota kylling, der stammer fra mesterkokken Rich. Oest Larsen sidst i 50erne, hvor kokken hjembragte opskriften på hilsen fra Minnesote fra en gammel amerikansk vejkro, er en ualmindelig velsmagende kylling med en skøn salat til.
Det kan måske volde lidt vanskeligheder med at fjerne skroget og kniven må da også være skarp.
HILSEN FRA MINNESOTA
1 stor kylling
salt
mel
æg
rasp
mgr. til stegning
et par salathoveder
200 g mayonnaise
1 tsk. sennep
1 spsk. tomatpuré
lidt citronsaft.
1 dl piskefløde, pisket til skum
Skær ned langs ryggen på kyllingen med en skarp kniv og skær skroget ud, undtagen det inderste vingeben og hele lårbenet bliver siddende.
Del fuglen i 2 dele på langs, drys med salt, vend i mel, dyp i æg og vend i rasp. Steg kyllingerne lækkert sprøde, lysebrune og møre i rigeligt fedtstof i gryde eller på pande, ved svag varme. Vend og drej dem undervejs. De skal være ordentlig møre, det tager derfor nogen tid.
Skær nogle fine, sprøde salathoveder i lange strimler. Smag mayonnaise til med sennep, tomatpuré og lidt citronsaft. Bland flødeskummet i. Salaten skal først blandes i, i sidste øjeblik, da den ellers bliver sjasket og kedelig.
Servér hilsen fra Minnesota kylling med salaten til.
Mormors Juleopskrifter
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.