Mayonnaise på 5 minutter lyder egentlig ikke af så meget, thi det tager faktisk ikke lang tid, at fremstille sin egen mayonnaise, med eller uden æggehvide. Ved fremstilling af mayonnaise på 5 minutter er brugt næsten kogende vand som ingrediens. Det er selvfølgelig en lidt anderledes opskrift end den traditionelle med at piske olie i æggeblommer.
Indslaget skal ses som et lille koriosum til en svunden tid.
MAYONNAISE PÅ 5 MINUTTER
2 æggeblommer
1 knivspids salt
1 stor spsk. vand
2 dl olie, ca. 40 grader varmt
eddike
peber
sennep
Kom æggeblommerne i en varm kop - eller en lille skål - og tilsæt det næsten kogende vand. Pisk i 2 minutter. Kom den ca. 40 grader varme olie i, begynd med at hælde lidt i ad gangen. Tilsæt salt og de øvrige krydderier efter smag.
Ved fremstilling af mayonnaise på 5 minutter, gældet det om, at have alle ingredienserne klar og de skal have den rette temperatur fra starten.
Spise og Rejse
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.